Publicidad
Comunicación · 6 de Noviembre de 2009. 08:54h.

Israel se hace eco de la posible catalanidad de Colón

El diario The Jerusalem Post recuerda que también podría ser judío

Israel se hace eco de la posible catalanidad de Colón

Pintura de Cristóbal Colón

El diario The Jerusalem Post se ha hecho resonancia del estudio norteamericano que indica que "la lengua materna de Colón era el catalán", dado que "venía del Reino de Aragón". En un artículo recogido por el Col·lectiu Emma, se acuerda de que éste estudia está basado en "cartas y documentos del explorador".

De la misma manera, se señala que Colón "podría haber sido judío, pero se convirtió al cristianismo", dadas "las expulsiones masivas de judíos de España durante el siglo XV".

Publicidad
Publicidad

54 Comentarios

Publicidad
#54 Fran, Llinars, 06/11/2009 - 23:23

...q CAt prepara a la Lluna x donar 1 patada a la bandera d barres i estels x plantar l´estelada,x aixo Carod vol seguir a 1ª linia i aixi poder donar 1 gran pas x la humanitat deixant la seva imprenta.Mes endavant ens adonarem q E.T.tambe era catala.

#53 Fran, Llinars, 06/11/2009 - 23:21

...si Colon va arribar a aquelles terres abans d morir o simplement la N es M xq va davant d la B.Sigui com sigui,qui va apostar x Colon va ser Castella aixi q es normal q tot estigui castellanitzat.En quasevol cas aixo kedara minimitzat amb el viatge...

#52 Fran, Llinars, 06/11/2009 - 23:16

Alguns us oblideu d q en aquella epoca pel fet d ser llengues provinents dl llati i estant aquestes llengues mes proximes q ara,moltes paraules es deien i escrivien igual en castella q catala.Aixo d Colombia x Colon,pot ser,pero ens tindriem q preguntar..

#51 Més evidències, Barcelona, 06/11/2009 - 20:45

Amèrica fou una descoberta catalana: Florida (no Florecida), Califòrnia (taronja en català), Montserrat, Illa Anegada (no Ahogada), etc. Colombia ve de Colom, no de Colón, ja que sino seria Colonia.

#50 Joan, Girona, 06/11/2009 - 20:10

que ho havia fet un de la Corona d Aragó. Ara TOT Sud i Centre Amèrica seria PORTUGUESA. Per cert, oficialment els mariners d aquesta corona NO PODIEN travessar l estret de Gibraltar. Això estava imposat per qui manava en realitat l ESGLÊSIA