Publicidad
Comunicación · 7 de Noviembre de 2012. 08:37h.

Monegal acusa a TV3 de tratar a los catalanes como "un rebaño"

"Esto no es ni periodismo, ni información: esto es puro mesianismo"

Monegal acusa a TV3 de tratar a los catalanes como "un rebaño"

Imagen del documental

El crítico televisivo, Ferran Monegal, en un artículo en El Periódico, critica el reportaje sobre la independencia del 30 minutos y lamenta que "el papel que ha asumido TV3 es el de persuadirnos de su bondad y excelencia" .

"¡Ah! Este es un tema que excede la función de la televisión. Haciendo esa especie de colosal agit prop a favor -lo mismo diría si hiciera agit prop en contra- el concepto de televisión pública se transforma en otra cosa: a todos los catalanes nos asimila a un rebaño, y ella, TV3, se otorga a sí misma el papel de guía y conductora".

"No sabemos quién ha dado la orden a TV3 de transmutarse en el pastor iluminado que conduce al pueblo, antes incluso de que el pueblo - o sea, nosotros, los catalanes- expresamos libremente la dirección que nos apetezca a través de la consulta o referéndum. Francamente, eso no es ni periodismo, ni información: esto es puro mesianismo, que es otra cosa", concluye.

Publicidad
Publicidad

61 Comentarios

Publicidad
#34 Chomsky, Sebastopol, 08/11/2012 - 21:34

El mundo del nacionalismo catalan es una microsociedad de mediocres apesebrados. Ahora con la crisis se han sacado el cuento soberanista para tener mas pienso.

#33 Saprissa, Sants, 08/11/2012 - 07:19

el q no entenc és com la gent no pot entendre q hom pot ser independentista però criticar a tv3 o altres actituts quan és defensa la pluralitat d'un ens públic,jo puc dir tranquilament q TV3 està totalment enfocada a la població independentista i hem de tindre present q hi ha altres sensibilitats

#32 josep, badalona, 08/11/2012 - 01:34

Poca autoritat per part d'un senyor que a la primera etapa de btv va presentar el seu programa amb un presupost milionari i quan li van denegar només la criticava. Ara deu voler fer el mateix amb tv3. El 30 min va ser força equiibrat, explicant les dues postures. Per manipulació la de T5, Ant3 i Int

#31 Terraxa, Terrassa, 07/11/2012 - 22:08

ni més ni menys que com totes les altres TV's i mitjans de comunicació.
L'aristocràcia periodística -amb excepcions- es considera superior a la resta de mortals i posseidora de les veritats úniques i eternes.
Massa temps xuclant de la mamella i menjant a la carta.

#31.1 roger, terrassa, 08/11/2012 - 01:36

Ànims Terraxa! Que bé t'ho passes sempre que surt el nom de TV3. Si algun dia no existís, cosa que a tu i els espanyolistes com tu us faria feliços, la trobaràs a faltar perque no sabràs que criticar. És millor la neutralitat d'Intereconomia, Tele5 i tots els mitjans espanyolistes, oi ?

#31.2 Terraxa, Terrassa, 08/11/2012 - 16:38

Si per ser catalanista haig de pagar el dispendi d'una TV aberrantment hiperdimensionada i hiperpagada no ho seré mai.
De la mateixa manera que mai seré espanyolista o europeista, o el que sigui, si això suposa parides i atacs a la meva cartera, o la la decència humana.

#31.3 roger, terrassa, 09/11/2012 - 00:45

O sigui que existeixi TV3 et sembla malament perque afecta la teva cartera. Però, que hi hagi Tve, Tribunals espanyols, senadors, diputats i 30 mil institucions que costen molt més i que paguem tots, això sí que et sembla bé? No enganyis, tu el que vols és l'espanyolització del país.

#30 xavier, sabadell, 07/11/2012 - 20:02

Un altre que veu perillar la menjadora. Mentres el PSC remanava les cireres, aquest a viscut de conya. Entra ell i el "papitu" , té més seny el canari