Publicidad
Comunicación · 23 de Agosto de 2008. 15:43h.

Piden "rescindir el contrato" de un periodista por hablar castellano en TV3

Una carta en La Vanguardia acusa 'Vacances Pagades' de "falta de solidaridad" con el catalán

Piden "rescindir el contrato" de un periodista por hablar castellano en TV3

El equipo de Vacances Pagades

Una carta al lector en La Vanguardia enviada por el ciudadano de Fraga, Quim Gibert, propone a TV3 que despida a un periodista, de nombre Xavier, que entrevistó a un pizzero italiano de Plaja d'Aro en castellà. De este modo el lector considera que "cuando un periodista de TV3 no tiene el ánimo de mantenerse en catalán entrevistando a un interlocutor que le entiende, a pesar de que no hable nuestra lengua, haría falta rescindirle el contrato profesional. Se supone que antes ha sido informado de que TV3 nació, entre otras cosas, para contribuir a la normalización de la lengua catalana. Está muy bien el gesto de inventar la sección sobre los vigilantes de la lengua en el programa Vacances pagades"

"Pero parece una burla que momentos antes de conectar el pasado martes 19/ VIII/ 2008 con los vigilantes, un periodista desplazado a Platja d´Aro, Xavier, entrevistara en castellano a un pizzero italiano, Severino. Es difícil que un cocinero establecido en la Costa Brava que habla un mínimo de dos lenguas latinas (italiano y castellano) no entienda el catalán. Me produce tristeza constatar esta carencia de solidaridad hacia nuestra lengua", concluye.

Publicidad
Publicidad

71 Comentarios

Publicidad
#71 Roger, Can Pixa, 26/08/2008 - 11:32

Sense discutir sobre les coses de l'idioma, aquest programa és dels pitjors programes que he vist en molts anys. Ni entreté, ni fa gràcia ni res. Fora, si us plau!

#70 Mercè, Blanes, 25/08/2008 - 15:32

Estic farta de TV3!
Acabo de veure el Tn Migdia i, en parlar del balanç dels Jocs de la Xina, tan sols han parlat dels èxits i fracassos de la representació espanyola. Lamentable. No hi ha Phelps, Bolt, ... Em sap greu per la Terribas, gran professional.

#69 lola fatjó, BCN, 25/08/2008 - 13:04

Acabo de saber que la presentadora, Sandra Barneda, era presentadora d'informatius a Telemadrid. Podeu tafanejar la seva antiga imatge i el seu passat professional a http://vienadirecto.blogspot.com/2006/10/sandra-y-don-germn-10-de-octubre.h

#68 Jo, barcelona, 25/08/2008 - 12:10

A qui s'hauria de rescindir el contracte és a la persona que ha permes que es fes aquest programa. Es d'una qualitat lamentable i de molt poca gracia. M'agradaria saber el cost d'aquest programa infumable.

#67 Alexei, Barcelona, 25/08/2008 - 11:16

Totalment d'acord amb el Jordi de Sant Cugat. El problema de TV3 no és que un reporter amb contracte temporal digui 2 frases en castellà, sinó que aquest canal emeti productes tant lamentablement ensopits i amb tant poca gràcia com Vacances Pagades.